Marbodal är gruppsegrare i grupp A efter att ha besegrat Södra BK med 12-8 i Rosenlund. Det var en match västgötarna från Tidaholm tog ett tidigt grepp om, men sen var på väg att tappa.
Marbodal inledde matchen i ett rasande tempo och var efter de två första rundorna i klar ledning med 8-2.
I tredje serien kunde dock jönköpingslaget hämta sig från chocköppning och vinna serien med 4-1. Med ställningen 9-6 till Marbodal inför sista omgången blev det därmed en helt öppen historia. Men trots att Södra kämpade hårt räckte det inte till mot förra årets allsvenska lag. Marbodal vann omgången med 3-2 och matchen sammanlagt med 12-8.
Det var många spelare i båda lagen som spelade mycket bra. Kenny Holgersson i MBS noterade hela 910 poäng följd av lagkompisen Mats Wahlström som slog 862. Bäste spelare i Södra BK blev Peter Cedenloth på 862 och nyförvärvet från Nässjö, Johan Thedeby som slog 850.

För Södra BK är turneringen över för denna gång. Marbodal kommer dock, som gruppvinnare, att spela slutspel nu i eftermiddag. Motståndare är i skrivande stund inte klart.