Det är vår smärtsamma plikt att meddela att HBK tvingas ställa in RC Open, som skulle spelats nu i augusti 2020. På grund av den pågående coronapandemin och förbudet mot folksamlingar med fler än 50 personer ser vi ingen möjlighet att kunna genomföra turneringen i år. Detta särskilt med tanke på att vi spelar inomhus och att det dessutom finns ett ganska stort antal äldre bowlare.

BK Wik från vann RC Open 2019, men 2020 får lidköpingslaget inte försvara titeln då turneringen nu ställs in på grund av coronapandemin.

RC Open skulle i augusti spelats för 16:e året i rad. Så det var ett svårt beslut för oss i HBK att ställa in.
– Det känns fruktansvärt jobbigt och vi har väntat och väntat och hoppats på att pandemin skulle lugna ner sig. Men så ser det ju inte ut att bli. Restriktionerna med förbud mot folksamlingar med fler än 50 personer verkar inte tas bort, och då blir det omöjligt för oss att genomföra tävlingen, konstaterar en bedrövad Björn Tisell, ordförande i HBK.
– Att genomföra en bowlingturnering mitt under pågående coronapandemi hade inte känts särskilt bra. Vi håller ju till inomhus det är mycket folk och trångt i hallen. Dessutom finns ju många äldre, som är den största riskgruppen, som spelar bowling, fortsätter han.

Björn Tisell, ordförande i HBK, är bedrövad över att klubben nu måste ställa in RC Open 2020.

RC Open har spelats varenda höst sedan 2005 och skulle nu i augusti spelats för 16:e året i rad. Intresset från bowlingklubbarna har sedan starten varit mycket stort.
– Med tanke på pandemin minskade vi ner på antalet lag till 12 den här gången, vi visste inte om klubbarna skulle våga anmäla sig, men det blev fulltecknat nästan med en gång. Så visst är intresset stort, många klubbar har vår turnering som uppstart på säsongen, konstaterar Björn Tisell.
– Därför är självklart planen att RC Open ska komma tillbaka nästa år i stället. Vi tar sikte på 2021. Och vi hoppas att klubbarna är med oss då också.