Det har dröjt med besked, men nu skickar vi ut inbjudan till RC Open 2020. Turneringen ska spelas sista helgen i augusti i RC BOwl, Jönköping. Men på grund av coronaviruset reserverar vi oss för att turneringen kan komma att ställas in med kort varsel.
– Finns minsta risk för spridning eller att deltagare kan vara i fara kommer vi att ställa in, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

BK Wik från Lidköping vann RC Open 2019.

RC Open har spelats oavbrutet sedan 2006, femton år i rad. HBK:s förhoppning är turnering även ska kunna spelas för sextonde gången. Men coronavirusets spridning gör det hela osäkert.
– Vi hade hoppats att läget skulle klarna, men så ser det just nu inte ut att bli. Vi har dock ett visst hopp om att spridningen av viruset ska ha försvunnit till sensommaren. Därför skickar vi nu ut inbjudning till turneringen. men lag som anmäler sig måste vara beredda på att den kan komma att ställas in med kort varsel, säger Björn Tisell.

Forsheda BK hör till de klubbar som nu varit med många år i turneringen.

På grund av viruset blir det en tillfällig förändring. Årets turnering kommer att genomföras med tolv lag i stället för 16. Det betyder att alla matcher den här gången kommer att spelas i RC Bowl. Det betyder i sin tur att fler lag har chans att gå till slutspel, då även de två bästa treorna går vidare till söndagseftermiddagens cupspel.
– Vi är realistiska och räknar inte med att intresset för turneringen kommer att vara lika stort nu som tidigare år. Därför nöjer vi oss med 12 lag i år. Förhoppningen är att vi till 2021 och framåt kommer att kunna spela med 16 lag igen. För även om vi skulle tvingas att ställa in i år kommer vi att komma tillbaka nästa år, säger Björn Tisell.

Marbodals BS gick till final i 2019 års turnering, men föll där mot BK Wik.

Inbjudan till RC Open 2020 ligger nu ute på hemsidan. Datum för turneringen är 29-30 augusti, samtliga matcher kommer den här gången att spelas i RC Bowl. Alla lag garanteras minst tre matcher. Turneringen spelas med gruppspel med tre grupper med fyra lag i varje. Matcherna i gruppspelet avgörs över fyra serier.
De två bästa lagen i varje grupp samt de två bästa treorna går vidare till söndagens slutspel, där matcherna spelas över två serier.

Samma regel som alla tidigare år gäller. Det är de 12 först anmälda lagen som får plats i turneringen.