Det blev två västgötalag som gick segrande ur de andra kvartsfinalerna i RC Open. Marbodal besegrade Värnamo med 9-1 och Wik från Liköping vann mot Heberg med samma siffror.
Wik, som liksom Heberg håller till i ettan, gav aldrig sina motståndare en chans att komma in i matchen. Västgötalaget tog tag i händelserna direkt och gick till ledning med 4-1 efter första. I andra serien fortsatte laget sitt vinnande spel och kunde ta hem serien med 5-0 och matchen sammanlagt med hela 9-1.
– Förra året var första gången vi spelade turneringen. Då var vi med för att lära. Och det har vi gjort. Vi har gått runt på hela laget i alla matcher. Att gå till slutspel var en bonus för oss. Men nu när vi är här siktar vi givetvis på att gå hela vägen, till final, säger Tomas Elofsson, ordförande och spelare i Wik.
Marbodal från Tidaholm, som förra säsongen spelade i allsvenskan, vann även de stort i sin kvartsfinal. det blev vinst mot förra årets vinnare Team Värnamo med 9-1.
– Men det var jämnare än det ser ut. Vi fick ju en kanonstart i första som vi vann med 5-0. det satte press på Värnamo i andra serien samtidigt som vi kunde spela ut, konstaterar Makis Manthos i MBS.
Daniel Fransson i Värnamo var trots förlusten nöjd med sitt lag.
– Vi var taggade inför matchen men mötte ett bättre lag den här gången. Självklart var det svårt att försöka ta in underläget på 0-5 efter första, säger han.