Slutspelsmatcherna i RC Open, som spelas över bara två serier, blir betydligt mer chansartade än gruppspelets matcher med fyra serier. Det fick allsvenska Forsheda känna på.
Laget hade gått genom gruppspelet obesegrade, men fick en överman i Jönköpings KK inär de båda möttes i kvartsfinal. JKK vann första serien lite överraskande med 4-1 efter att ha tagit hem banpoängen med bara några käglors marginal. Den andra och sista serien blev därför nervös för forshedaspelarna som inte bara var tvungna att undvika misstag utan också se till att vända matchen. Det lyckades inte. JKK vann serien med 3-2 och matchen sammanlagt med 7-3.
– Forsheda är svåra att rubba, de spelar ju i allsvenskan. Hade vi inte vunnit första serien kunde matchen slutat på ett helt annat sätt, konstaterar Patrik Franzén i JKK.
Niclas Mårtsensson i FBK var så klart besviken.
– Vi spelade alldeles för dåligt och kom inte alls upp i vår normala nivå. Vi ska kunna klara att spela under press, men det gjorde vi inte. Nu har vi mycket att fundare på innan seriestarten om två veckor, säger han.