Jönköpings KK A gav aldrig KFUM Karlskrona en chans i den helt avgörande matchen om vilket av lagen som skulle gå vidare till slutspelet. JKK van med 17-3.
Efter en något tveksam inledning…i de fyra fem första rutorna av första serien tog jönköpngslaget sen över och drog ifrån. Det blev seger med 5-0 i första och när det sen också blev seger med 4-1 i andra, vilket gav sammanlagda 9-1 var matchen i princip avgjord.
– Det var en match vi bara skulle vinna. Men eftersom vi spelar med hcp blev det så klart lite osäkert. Det var egentligen inte förrän vi vann tredje serien med 3-2 och säkrade segern som vi kunde slappna av, säger Anders Rogvall, en av de flera junespelare som den här säsongen valt att spela för JKK.
– Slutspelet kommer att bli tufft att gå vidare som tvåa, alla storfavoriterna ser ut att vinna sina grupper. Men man vet aldrig, förlorar Linköping mot Gislaved blir vi gruppvinnare i stället. Och sen avgörs ju slutspelet över bara två serier, så det är helt andra förutsättningar än nu, fortsätter han.
Karlskrona stretade emot bättre i de sista två omgångarna, men kunde aldrig rubba JKK som till slut vann med 17-3. Därmed blir jönköpingslaget som sämst tvåa i gruppen. Om det ska bli gruppseger måste Gislaved besegra Team Linköping, en match som spelas just nu.