Heberg var på väg att spela sig ur RC Open. Efter två serier i matchen mot Södra BK låg falkenbergslaget under med 4-5. För att ha chans att gå vidare krävdes att det blev seger för Heberg. Efter en synnerligen spännande avslutning kunde hallänningarna dock vinna med 11-8.
Laget har därmed fortfarande chansen att gå vidare. Vinner laget morgondagens match mot Skillingaryd är laget klart för slutspel.
För Södras del ser det efter förlusten betydligt värre ut. Jönköpingslaget måste nu besegra Marbodal i morgon förmiddag för att ha en chans att gå vidare.
Avslutningen mellan Heberg och Södra var minst sagt spännande. Länge hade jönköpingskaget grepp om händelserna, men i slutet av serien lyckades Heberg dra ifrån kraftigt på ett banpar samtidigt som marginalerna minskade på de övriga banparen. detta gjorde att Heberg till slut vann med 11-8 efter att ha tagit hem ett banpar samt diffen istsa serien.