Christer “Billy” Doolk spelade förr om åren både i elitserien med Clan och i allsvenskan med både June och Skillingaryds BK. En svår ryggskada såg i början av 2000-talet såg ut att bli slutet på karriären. Men efter 18 år står han på banan igen.
Billy spelade sin första match på många år när Skillingaryds IS mötte Marbodal i RC Open. Det blev visserligen storförlust för division trelaget från Skillingaryd, förra årets allsvenskar Marbodal var klassen bättre och vann med hela 16-4. Någon “Billyeffekt” blev det inte för SIS.
– Nej, mitt spel är inte särskilt mycket att hurra för just nu. Jag hade alldeles för mycket miss, så det behövs en hel del träning till, skrattar Christer Doolk, som trots det kände sig nöjd med sin comeback.
– Ryggen känns bra nu igen och det är roligt att spela. Så tanken är att jag ska vara med och spela i laget. Och jag är lite sugen på att åka ut och spela veterantävlingar på touren. Men någon satsning är det inte frågan om. Men alla år jag varit borta har jag saknat den sociala gemenskapen, säger Christer Doolk, som tyckte det var roligt att komma till RC Bowl.
– Jättekul, det är så många gamla spelare jag känner igen från förr som är med nu för tiden också, och att de fortfarande kommer ihåg mej. Men att spelet ska börja stämma för mig dröjer nog ett tag, säger han.
För Marbodal innebär segern att laget är klart för slutspel. Men om de går vidare som gruppetta eller som tvåa avgörs i morgon förmiddag då laget spelar gruppfinal mot Södra BK.