Marbodal har fått en lysande start på RC Open. Inte nog med att Albin Wahlström slog en 300-serie. Det blev dessutom storseger mot division ett-kollegan Heberg med 14-5.
Det var dock till en början en jämn och spännande match. Efter de två första rundorna ledde Marbodal bara med 5-4. Men i de två sista serierna tog det förra allsvenska lagets rutin ut sin rätt vilket slutade med en storseger. Men ingen skugga ska falla över Heberg som kämpade väl. Falkenbergslagets 6465 kägelpoäng räckte dock inte till mot storspelande Marbodal, som efter segern nu ledningen i grupp A med Södra BK.

I grupp B svarade BK Wik från Lidköping för en riktigt bra insats då Team Baltzar A besegrades med hela 14-6. Västgötalaget kopplade greppet bredan i första rundan och släppte sen aldrig in motalalaget i matchen. Även här var det höga slagningar av båda lagen, Wik noterade 6600 kägelpoäng och Baltzar slog 6321.