Nu är lottning av grupper samt spelprogrammet klart till RC Open 2019. Det ser ännu en gång ut att bli en spännande turnering och många bra matcher.
Först ut att spela på lördag 31 augusti, i RC Bowl, blir fjolårsvinnarna Team Värnamo som ställs mot JKK F. Samtidigt startar också match mellan Södra BK och Skillingaryds IS.
På eftermiddagen spelas första matchen i Rosenlunds bowlinghall då Baltzar F ställs mot Kabaré BS.

Som tidigare år får de lag som har längre resor att starta sina första matcher något senare på lördagen. men inget gott som inte har något ont med sig, i gengäld får de stiga upp tidigt på söndagsmorgonen.
Och motsatt får de lag som spelar tidigt på lördagen spelar sina första söndagsmatcher något senare.

RC Open spelas med hcp, men vi har ändå gjort gruppindelningen med hänsyn till vilken division respektive lag spelar i. Vi har dessutom i största möjliga mån försökt se till så att lag som möts i seriespelet inte ställs mot varandra i turneringens gruppspel.

16 lag finns på startlinjen, för 15:e året i rad. Lagen är indelade i fyra grupper med fyra lag i varje. Gruppspelet avgörs på lördagen och söndag förmiddag.
Gruppsegrarna och tvåorna går vidare till slutspel, vilket spelas på söndag eftermiddag.
I slutspelet avgörs matcherna över två serier.

Så här ser gruppindelningen ut:
Grupp A: Skillingaryds IS, Södra BK, Marbodals BS, Hebergs BS.
Grupp B: JKK F, Baltzar A, Team Värnamo, BK Wik.
Grupp C: KFUM Karlskrona, JKK A, Gislaveds BK, Team Linköping.
Grupp D: Split Happens, Kabaré BS, Baltzar F, Forsheda BK.

Fullständigt spelprogram kommer att skickas ut ut till de deltagande lagen. Programmet finns nu också upplagt på turneringens hemsida, RC Open.