Anmälningar till 2019 års RC Open har kommit in rekordsnabbt. När Marbodals BS anmälde sig den 7 maj fick dem den 16:e och sista platsen.
– Det är fantastiskt roligt. Intresset för vår turnering har varit stort i många år, men så här snabbt har det nog aldrig gått tidigare, säger tävlingsledaren Olle Assarsson.

– Det är dessutom jättekul att det är så många klubbar som kommer tillbaka år efter år. Nästan alla de lag som anmält sig i år var med förra förra året också. Klubbarna gillar tydligen upplägget och att turneringen ligger två veckor före seriepremiären. Det blir en bra start på säsongen och dessutom en riktig genomkörare, fortsätter han.
HBK skickade ut inbjudningarna förhållandevis sent den här gången, i början av april. Bara några minuter efter mailen skickats ut kom de första anmälningarna. Allra först ut var stockholmsklubben Split Happens, fem minuter senare hade Team Baltzar anmält sitt lag.
Efter det har anmälningarna kommit in i en strid ström till HBK. Mindre än en månad efter att inbjudan gått ut är alltså turneringen fulltecknad.
– Vi ser verkligen fram mot årets turnering. Klubbar som varit med jättelänge, som Baltzar och Team Linköping ska spela. Förra årets vinnare Team Värnamo kommer och Forsheda, som just nu kvalar till allsvenskan ska också vara med. Kabaré från Göteborg är ett annat gammalt allsvenskt lag. Sen är det jättekul att Marbodal är tillbaka i turneringen igen efter ett års uppehåll. Kul också att Gislaveds BK anmält sig. De var med under de allra första åren 2006 och 2007 och är tillbaka igen efter tio år, säger en nöjd Olle Assarsson.
– Det hade kanske varit kul med några fler jönköpingslag. Men de som ställer upp, JKK och Södra BK, är ju stans två allra bästa bowlinglag. Samtidigt är det ju spännande att det kommer så många lag från andra städer, fortsätter han.

Här kan du se samtliga lag som är anmälda.

Några fler lag får tyvärr inte plats i årets turneringen.
– Nej, trots att vi spelar i två hallar, RC Bowl och Rosenlund, går det inte att få in fler lag. En liten chans att få spela är att anmäla sitt lag till reservlistan och sen hoppas på att något lag lämnar återbud, säger Olle Assarsson, som inom en månad räknar med att kunna presentera lottning och spelprogram för turneringen.
– Det är alltid lite pussel för att få ihop det så det ska passa lagen så bra som möjligt. Vi räknar med att som vanligt kunna skicka ut programmet innan sommaren, säger han.