För femtonde året i rad har Huskvarna BK det stora nöjet att inbjuda till RC Open. En turnering som med åren visat sig vara livaktig och dessutom en av de största försäsongsturneringarna för klubblag i Sverige.
Som vanligt spelas turneringen två veckor före seriestarten i den nationella serien. Det här året spelas alltså RC Open 31/8 till 1/9 2019.
Sammanlagt finns det plats för 16 lag, från elitserien ner till lägsta divisionen. Turneringen spelas med hcp, så alla lag har chansen att gå långt. RC Open är givetvis öppen för damlag. Även kombinerade lag får delta (meddelas i så fall till arrangören innan anmälan).
Förra året vann division ett-laget Team Värnamo turneringen. Tidigare år har segrande lag kommit från så skiftande serier som Elitserien ner till division tre.
Matcherna spelas i två hallar, RC Bowl och Rosenlunds bowlinghall i Jönköping, som ligger inom gångavstånd för varandra. I området finns dessutom mycket bra övernattningsmöjligheter, flera hotell samt vandrarhem och även campingplats.
Huskvarna BK har ett avtal med RC Hotel vilket gör att lag som väljer att bo där (i samma byggnad som bowlinghallen) får ett rabatterat pris. Vi ber att få återkomma ang rabettens storlek.
Inbjudningar till årets turnering är just nu på väg ut till klubbarna. Men det bgår bra att anmäla lag redan innan ni fått inbjudan i e-posten.
RC Open brukar vara en populär turnering att spela och blir ofta fulltecknad ganska snabbt. Det är först till kvar som gäller…