Team Värnamo och Team Linköping är klara för final i RC Open 2018. Båda lagen spelade starkt i sina semifinaler och vann övertygande.
Team Värnamo blev visserligen bara två i sin kvalgrupp, men i slutspelet visar laget upp en annan sida. Teamet har inte gett sina motståndare i varken kvartsfinalen eller semifinalen någon chans. Stockholmslaget Split Happens hamnade redan i början av första serien i underläge och lycl´kades sedan aldrig komma ikapp Värnamo som spelade mycket säkert och till slut vann matchen med 8-2.
Forsheda, det andra värnamolaget som tog sig till semi, fick det betydligt tuffare mot sin motståndare, Team Linköping. Matchen var inledningsvis mycket jämn, men när Linköping i slutet av första serien kunde skaffa sig ett litet övertag och vinna rundan med 4-1 blev det uppförsbacke för FBK.
Laget gjorde ett tappert försök att komma ikapp i andra serien, men var kunde aldrig hota Linköping på allvar.

Team Linköping är därmed i final för andra året i rad. Förra gången laget befann sig i den positionen blev det seger. Värnamo har också spelat final i RC Open förr, men det var så tidigt som 2007.