Utgången av kvartsfinalen mellan Heberg och Split Happens såg på förhand ut att vara given. Heberg hade gått obesegrat genom gruppspelet och imponerat med höga slagningar. Split Happens trasslade sig vidare till slutspelet med minsta möjliga marginal.
Men i RC Open kan allt hända. Split Happens svarade för turneringens så här långt största skräll och slog ut det nyblivna division ett-laget från Falkenberg.
Stockholmslaget, som ligger i trean, lyckades spela oavgjort i de två serierna, men hade bättre slagning än sina motståndare, 3408-3196.
– Vi har långt att åka hem ikväll, men det är det värt. Det här betyder mycket för oss, inte minst för självförtroendet, säger lagledaren i Split Happens, vars lag senare ikväll kommer att spela semifinal mot antingen Virveln eller Värnamo.
Den andra kvartsfinalen, mellan Linköping och Kabaré, såg till en början ut att bli riktigt tuff och spännande. Båda lagen låg förra året i allsvenskan och båda hade spelat bra i gruppspelet. Men rutinerade Team LBC tog relativt snabbt hand om taktpinnen och gav sedan aldrig göteborgslaget Kabaré någon allvarlig chans att komma till tals. Östgötarna vann första serien med 4-1 och tog även hem den andra med 3-2.
Linköping spelar senare ikväll semifinal mot segraren mellan Södra BK och Forsheda.