Det går bra för Värnamo i årets upplaga av RC Open. Både Team Värnamo och Forsheda BK vann sina kvartsfinaler och är klara för semifinal.
Forsheda, som har ett mycket rutinerat lag, lyckades trots ett vilt kämpande Södra BK vinna sin match med 7-3. Matchen var visserligen jämn i båda serierna, men värnamolagets rutin och kyla avgjorde till deras fördel. Matchen slutade 7-3 till FBK.

Team Värnamo svarade för en mindre skräll i sin kvartsfinal då göteborgslaget Virveln slogs tillbaka med hela 9-1. Virveln var favorit efter att i gruppspelet imponerat stort, men Team Värnamos matchstart fick göteborgarna att hänga med huvudena direkt. Värnamo ledde efter första serien med hela 5-0 och en diff på 200 kägelpoäng. Det underläget kunde Virveln inte hämta upp i andra serien, matchen slutade 9-1 till Värnamo.

Semifinaler spelas just nu och går att följa via scoring on-line. Där möts Split Happens och Team Värnamo samt Team LBC och Forsheda.