Det är länge sedan sist. Men nu har det slagits ännu en 300-serie i RC Open. JKK:s Henrik Ahlstrand toppade formen lagom till RC Open och dunkade in en perfekt serie i lagets match mot Virveln i Rosenlunds bowlinghall.
Henrik är därmed den sjätte spelare som slagit en 300-ing i turneringens historia. Men det hör ändå inte till det vanliga. Man får gå så långt tillbaka som till 2014 för att hitta någon 300-ing. Då var det Anton Persson i Team Clan som gjorde det. Henrik Ahlstrand är den senaste. Henrik är dock den förste som lyckats slå en perfekt serie i Rosenlunds bowlinghall, alla de tidigare har slagits i RC Bowl.
Henrik har de senaste fem åren dragits med en envis ryggskada, en period som nu verkar vara över.
– Jag är inte fullt återställd än, har kanske 80-90 procents kapacitet, men det är på rätt väg nu, säger Henrik, som givetvis är nöjd med sin 300-ing i Rosenlund. Att toppformen inte är långt borta visade Henrik även under lördagen då han var i Tibro och spelade tävling. Även där slog han en 300-serie och fick sammanlagt ihop 1070 på de fyra serierna. I matchen mot Virveln slog han “bara” 940 sammanlagt och var givetvis starkt bidragande till att JKK kunde vända underläge med 3-7 till oavgjort mot Virveln.
– Typsik coachtriumf, menar dock JKK-coachen Putte Hjorth som i sista serien bytte in sig själv och såg till att laget tog den nödvändiga poäng som behövdes.

Trots resultatet får dock JKK lämna turneringen. För göteborgslaget Virveln betydde resultatet att laget vinner gruppen och är klart för playoff.