RC Open 2018 är nu fulltecknad. Det var först tveksamt om turneringen skulle kunna spelas med 16 lag. Men det kommer att bli så. Forsheda tog den sextonde och sista platsen.
– Jättekul eftersom vi var osäkra på om vi skulle få ihop tillräckligt många lag. Men intresset för turneringen är större än vi trodde. Så nu kommer vi att kunna genomföra turneringen precis som vanligt, säger Olle Assarsson, tävlingsledare.

När inbjudningarna skickades ut tidigare i våras hörde flera av de klubbar som varit med tidigare av sig och meddelade att de inte kunde komma. Detta delvis beroende på att RC Open kolliderar med en stor internationell tävling i Malmö. HBK planerade därför för att minska antalet lag från 16 till 12. Men när HBK gick ut med den nyheten hörde flera andra klubbar av sig direkt och ville vara med; Skillingaryd, Kabaré, Linköpings f-lag och till sist också Forsheda.
– Turneringen kan genomföras med 16 lag och det är vi glada för, säger Olle Assarsson, som tycker att startfältet ser spännande ut.
– Vi har aldrig haft så många nya klubbar med som den här gången, dessutom kommer många gamla stamgäster tillbaka igen, Baltzar och Linköping har varit med i många år, liksom jönköpingsklubbarna och Virveln från Göteborg. Så det ser ut att bli en riktigt intressant tävling, fortsätter han.
Nya på startlinjen är hela fem klubbar; Södra BK, KFUM Karlskrona, Kabaré, BK Wik, Skillingaryds IS och utöver det är Värnamo med igen för första gången på åtta år.
– Vi har lag från Stockholm i norr till Blekinge i söder och lag från division ett till division tre, konstaterar Olle Assarsson.
Tävlingsledningen kommer inom den närmaste tiden att lotta grupperna och göra klart spelprogrammet.
– Förhoppningen är att klubbarna ska ha fått all information senast i slutet av juni, så de hinner meddela sina spelare innan de sticker iväg på semester.