HBK bestämde sig i för drygt en vecka sen att de 12 anmälda lag var fullt tillräckligt för årets upplaga av RC Open. Men nu ser det ut som att det kommer att bli 16 lag som det brukar vara. Tre klubbar finns nu på reservlistan som bara väntar på att ett fjärde ska anmäla sig.
– Jättekul att så många hörde av sig så fort. Nu hoppas vi verkligen att ett fjärde lag hör av sig, så att vi kan spela med 16 lag som vanligt, säger Olle Assarsson.
Redan dagen efter HBK släppte “bomben” att minska till 12 lag hörde nya division två-laget Skillingaryds IS av sig och tog en av reservplatserna. Två dagar bokade Team Linköping en plats åt sitt f-lag. I förrgår kom en anmälan från göteborgsklubben Kabaré BS. De tre nyanmälda finns nu på turneringens reservlista och väntar bara på att ett fjärde lag ska höra av sig.

Intresset lever
– Det känns verkligen bra. Bowlingsporten har ganska många tuffa år bakom sig och många klubbar tappar medlemmar och andra lägger ner. Den här gången trodde vi att detvar dags för RC Open att anpassa sig till verkligen. Men det finns ett intresse för turneringar som den här, säger Olle Assarsson, som ser fram mot att få se klubbarna på reservlistan spela.
– Kabaré spelade i Sydallsvenskan förra året och kommer definitivt att höra till favoritlagen. Det är ett lag som bidrar till att kvaliteten på turneringen ökar. I våras blev vi ganska imponerade av SIS när HBK mötte dem nere i Skillingaryd, så det ska bli kul att få se dem spela. Sen är det så klart jätteroligt att Linköping ställer upp sitt f-lag igen. Dels för att det är ett bra division två-lag, men också för att de varit med i så många år och vi känner varandra ganska väl, säger Olle Assarsson.