Det börjar fyllas på ordentligt med anmälningar till RC Open. Efter att BK Wik från Lidköping nu bokat in sig finns det bara fyra lediga platser kvar.
Det är första gången Wik ställer upp i turneringen.
Bild: Södra BK ställer upp i RC Open för första gången. Det rutinerade citylaget har bland annat förre elitseriespelaren Jonas Berglund i sin uppställning.

– Det ska bli jättekul. Wik spelade i ettan förra säsongen, men är en gammal allsvensk klubb med många duktiga spelare, säger Olle Assarsson i HBK.
– De har varit i RC Bowl många gånger tidigare och mött June i allsvenskan. Men det är första gången de ställer upp i vår turnering, fortsätter han.
För första gången någonsin ställer också jönköpingslaget Södra BK upp i RC Open, som startades för bara ett par år sedan i Cityhallen. Laget spelade den gångna säsongen i division två.
– Det är Jönköpings yngsta klubb, men de har stans mest rutinerade lag. De har många gamla junespelare i truppen, som Jonas Berglund, Andreas Appelberg och Fredrik Nyberg. Dessutom har de fått fart på nyrekryteringen och har flera lovande nya spelare i laget. Det är absolut ett spännande bowlinggäng som kan ställa till det för de andra lagen i turneringen, säger Olle Assarsson.
Bild: June har haft en tuff säsong, men ställer upp i RC Open för 14:e året i rad.

Förra allsvenskarna BK June har nu också anmält sig till turneringen.
– June hade en kämpig säsong och åkte ur allsvenskan och vi vet att de haft det jobbigt. Men nu tar dem nya tag. Därför är det jättekul att de ställer upp i vår turnering. Dessutom är de ju en av de klubbar som varit med varenda gång sedan turnertingen startade.
Tolv av de 16 platserna i årets upplaga av RC Open är nu bokade. Bara fyra lediga platser finns alltså kvar.
– Det är dessutom några klubbar till som har hört av sig, så jag tror att dem som vill vara med bör höra av sig ganska fort, säger Olle Assarsson.