Team Värnamo var med under de första åren av turneringen, laget spelade final 2007. Sedan 2010 har västbolaget inte deltagit, men är åtta år senare tillbaka igen.
Teamet har under de åren spelat flera säsonger i division ett. Den gångna säsongen vann laget tvåan och är tillbaka i den högre serien igen efter bara ett år.

Bilden: Team Värnamo efter finalförlusten mot Team Baltzar 2007.

Anmält sig har också BK Virveln från Göteborg, även de seriesegrare i tvåan den här säsongen och nyblivet division ett-lag. Virveln har till skillnad från Värnamo dock deltagit i RC Open de fyra senaste åren och får nu räknas till turneringens mer rutinerade lag vad det gäller spel i HBK:s tävling.
Bilden: BK Virveln från Göteborg vann sin division två-serie och tog sig därmed tillbaka till ettan på bara en säsong. Laget deltar 2018 i RC Open för femte året i rad.

För andra året i rad ska Hebergs BS från Falkenberg spela RC Open. Division två-laget från Halland hörde till förra årets stors skrällar. De vann sin grupp före bland andra de båda allsvenskarna Team Lerum och Vimmerby BK, men åkte sen ut i slutspelet mot rutinerade Team Linköping.
Också stockholmslaget Split Happens kommer till RC Open för andra året. Södergänget skrällde också rejält i turneringen då och tog sig vidare till slutspel. Under den gångna säsongen har dock laget åkt ner en division, till trean.

Sammanlagt har nu nio lag anmält sig till RC Open 2018. Det finns alltså bara sju lediga platser kvar.