Redan första veckan efter att inbjudningarna skickats ut till 2018 års RC Open har flera anmälningar kommit in. Östgötalagen Team Linköping och Baltzar, som varit med förr, hörde av sig direkt. Det är nu också klart att KFUM Karlskrona, som inte varit med tidigare, ska spela turneringen.
Bilden: Team Baltzar kommer till RC Open med två lag även 2018.

Först ut av alla var dock Jönköpings KK, som förra året tog sig hela vägen fram tll finalen. Putte Hjorth bokade efter förlusten mot Linköping då in en plats till årets turnering på stående fot.
Team Linköping och Baltzar, två klubbar som varit med i turneringen över tio år i rad, kommer tillbaka även 2018. Båda klubbarna har framgångar att försvara då båda har vunnit turneringen vid flera olika tillfällen. Team Baltzar kommer även det här året med två lag, A- och F-lag, medan Linköping nöjer sig med att delta med a-laget den här gången.
Bilden: JKK var allra först med att anmäla lag till årets turnering.

En klubb som ska spela RC Open för allra första gången är KFUM Karlskrona, som blir den femte klubben att boka en plats i turneringen. KFUM spelar den här säsongen i tvåan med framgång och har inför sista serieomgången den kommande helgen chans att få kvala till ettan om det blir seger där.
– Jättekul med nya lag i turneringen, de flesta lagen som deltar kommer annars från norra Småland, Östergötland och Västergötland, så med ett lag från Blekinge blir det ännu bättre geografisk spridning, och det är bra för turneringen och roligt för lagen att möta lag man annars inte stöter på i serien, säger Olle Assarsson i HBK.