Jönköpings KK fick blodad tand när laget överraskande gick till final i årets turnering. Redan dagen efter 2017 års turnering hörde Putte Hjorth om nästa års tävling. JKK blev därmed första lag att anmäla sig till turneringen 2018.
– Bättra uppladdning inför seriestarten kan man ju inte få, säger Putte som med sitt JKK den här säsongen spelar i en tuff division två-serie med flera lokalderbyn.
Huskvarna BK kommer inte att skicka ut inbjudningar till RC Open förrän efter årsskiftet, men det går som synes redan nu att anmäla sitt lag. Turneringen är populär, så det kan vara bra att vara ute i god tid, precis som Putte och KK. Vill ni vara med, hör i så fall av er via mail till HBK.

RC Open kommer nästa år att spelas en helg senare än vanligt, 1-2/9. Orsaken till att turneringen flyttas är att Svenska Bowlingförbundet säsongen 2018/2019 valt att flytta fram seriepremiären en vecka, till den 15-16 september. Eftersom RC Open enligt tradition spelas två veckor innan seriestarten betyder det att vi också flyttar framåt i tiden. Något som troligen kan vara bra för turneringen, de senaste åren har en och annan påpekat att turneringen legat lite tidigt på säsongen och att det därför varit lite för varmt i hallarna för att spela bowling.