Team Linköping visade på söndagsmorgonen hur bra laget egentligen är. Östgötarna mer eller mindre körde över elitlaget Team Clan och vann med hela 17-3. Clan saknade visserligen flera av sina bästa spelare, men Linköping gjorde en strålande match och slog hela 6913 kägelpoäng utan hcp.
Linköpings resultat, utan tcp, är nytt rekord för RC Open, det tidigare rekordet från 2016 låg på 6822 poäng och innehades av Team Clan.
Linköping var flera klasser bättre än vad de visade upp under gårdagens matcher.
– Igår hade vi glömt spelet hemma i Linköping, men nu hade vi det med oss, säger en nöjd Mats Grebner i Team Linköping, som därmed tar med sig sitt lag till kvartsfinalen och match mot Heberg.
I grupp D säkrade stockholmslaget Split Happens sin slutspelsplats genom att relativt enkelt besegra Vimmerby med 13-7. Matchen var avgjord redan efter tre serier då stockholmslaget gått till ledning med 11-4.
– Jättekul att vi gick vidare. Vi startade vår klubb för bara två år sedan och gick i våras upp i tvåan. Den här turneringen blir en kanonbra start på säsongen för oss och vi får dessutom möta lag vi aldrig spelat mot tidigare, säger en spelare i Split Happens.
Jönköpings KK säkrade i Rosenlunds bowlinghall en slutspelsplats i RC Open för första gången på flera år. Jönköpngslaget slog tillbaka Turbo med klara 13-7i grupp B.
– Det var jämnt i två serier, men sen lyckades vi dra ifrån. Kul att få spela slutspel igen, det är några år sedan sist, säger Putte Hjort i JKK.