Team LBC från Linköping tog hem RC Open 2017. Östgötalaget var helt överlägset i finalen och vann med hela 9-1 mot Jönköpings KK.
– Det här var roligt. Vi spelade inte alls bra i lördags, men nu på söndagen spelade vi jättebra i alla matcher, säger Magnus Andersson i Team LBC.

– Turneringen blev en nyttig genomkörare för oss. Nu känns det verkligen som säsongen kommit igång, fortsätter han.
Team LBC gav aldrig JKK skuggan av enchans i finalmatchen. Linköpingslaget var klassen bättre redan från start och dunkade in den ena strikeföljden efter den andra. Första serien slutade 4-1 till LBC. I andra serien fortsatte linköpingslaget mata in strikar medan JKK blev allt tröttare. LBC vann sista serien med 5-0 och matchen sammanlagt med 9-1.
– Vi åkte ur allsvenskan i våras med liten marginal. Målet är att vi ska oss tillbaka dit igen även om vi hamnat i en tuff division ett-serie, säger Magnus Andersson.
Jönköpings KK var trots förlusten nöjda med turneringen och laginsatsen.
– Vi trodde knappt vi skulle gå vidare från gruppspelet, men när sen slutspelet drog igång hittade vi vårt spel. I matcherna mot Baltzar och Forsheda tycker jag vi var det bättre laget, men i finalen mot Linköping kunde vi inte hänga med. De var för bra för oss och vi hade inte mycket att sätta emot, säger Putte Hjorth i JKK som är mycket nöjd med lagets insats.
– Hela laget gjorde en jätteinsats och det är jättekul att vi gick så långt som vi gjorde. Det har ju inte varit något jönköpingslag i final i RC Open sedan 2012, så det är klart att vi är stolta, säger Emelie Hjorth.