JKK gjorde det igen. För andra gången idag skrällde laget mot en motståndare ingen trodde de kunde besegra. JKK vann överraskande semifinalen mot Forsheda med 7-3 i en match som JKK ägde från början till slut.
Utan tvekan är JKK årets stora överraskning i Rc Open. Laget hade knappast hoppats gå vidare från gruppspelet och var efter gårdagens matche på väg att åka ur turneringen. men till söndagens matcher tände JKK-spelarna till på allvar. Först vann laget sista gruppmatchen mot Turbo med13-7 och säkrade en plats i slutspelet. Därefter blev det seger mot allsvenska Baltzar i semifinalen med klara siffror och sen dessutom seeger mot Forsheda, som efter lördagen seglat upp som favoriter till slutsegern.

I finalen ställs JKK mot Team Linköping som under söndagens matcher imponerat stort. Östgötalaget såg under lördagen tämligen blekt ut men kom efter en natts sömn tillbaka på söndagen som ett nytt lag. Linköping har under söndagens matcher mer eller mindre kört över sina motståndare och vunnit alla sina matcher med stora siffror. Laget vann klart i kvartsfinalen mot Heberg och semifinalen mot Marbodal med hela 9-1 efter urladdning i första serien och ledning med 5-0 och över 300 kägelpoäng.