Jönköpings KK svarade för årets största skräll i RC Open. Divison två-laget från Jönköping besegrade allsvenska Baltzar A. Men inte nog med det JKK vann med hela 7-3 och hade smak på mer.
Det märktes att JKK var rejält taggade redan från början. De kopplade redan i inledningen ett stabil grepp om händelserna som Baltzar, trots att de verkligen försökte, inte kunde slingra sig ur. JKK vann första serien med 4-1 och kunde i andra och sista serien hålla undan och vinna med 7-3.
Det allsvenska mötet mellan Marbodal och June slutade med seger för västgötarna med hela 8-2. Men det var en jämnare match än vad siffrorna visar. Flera banpar i båda serierna var mycket jämna och avgjordes inte förrän i de sista rutorna. Marbodal, som förra säsongen kvalade till elitserien, var dock lite kyligare i slutrutorna och kunde tack vare det vinna matchen.

Semifinalerna är redan igång. Där mäts Forsheda och JKK samt Linköping och Marbodal.