Team LBC fick revansch efter sin förlust i premiäromgången. I andra rundan slog linköpingslaget till ordentligt och besegrade Team Baltzar F med förkrossande 18-2 i ett östgötaderby som inte var spännande mer än ett par rutor.

Det förra allsvenska linköpingslaget slog hela 6698 kägelpoäng, vilket är den högsta slagningen i RC Open den här gången. Tack vare segern har nu Linköping trots förlusten mot Forsheda en bra chans att gå vidare till slutspel, men då krävs det seger i morgon förmiddag mot Team Clan.
I grupp A blev matchen mellan June och Baltzar en mycket spännande tillställning. Matchen slutade 10-10 efter att June i sista serien vänt underläge med 6-9 till oavgjort. De båda lagen toppar därför gruppen tillsammans, båda med tre poäng.

I grupp B tog JKK sista tåget mot slutspelet genom att besegra Team LBC F med 14-6. Först JKK ska gå vidare till söndagens playoff krävs dock seger i morgon förmiddag mot Turbo.