Rutinerade allsvenskorna Marbodal och Baltzar fick en bra start i RC Open. Båda lagen vann sina matcher klart och toppar därmed sina grupper.
Marbodal, som förra säsongen kvalade till elitserien, gav aldrig hemmalaget JKK någon chans. Västgötarna tog ett klart grepp om matchen redan i första serien och släppte sedan aldrig det i från sig. Marbodal vann med 15-5 mot ett JKK som trots förlusten gjorde en bra insats på de tuffa banorna. Marbodal trivdes dock på den allsvenska profilen och dunkade in hela 6478 kägelpoäng.
I samma grupp fick Turbo från Hyktebruk en bra start då det blev seger mot Team LBC F med 12-8.

Exakt samma kägelpoäng som Marbodal noterade också Team Baltzar i sin match mot göteborgslaget Virveln. Motalalaget vann dessutom ledsamma siffror, 15-5, och går också de till ledning i Grupp A. I samma grupp vann June sin första match med 12-8, mot Sture från Sävsjö.