Split Happens från Stockholm har aldrig tidigare spelat RC Open. Men att det är ett riktigt bra lag står klart efter lagets första match. Split Happens vann övertygande med 13-7 mot allsvenska Team Lerum. Lagets bäste spelare, Tommy Johansson, slog dessutom hela 1011 poäng.
Eftersom matcherna i RC Open spelas med tcp blir dock resultatet dock något lägre i verkligheten, men 951 poäng på fyra serier i erkänt jobbiga Rosenlund är ett mer än godkänt resultat.
Inte nog med att Split Happens skrällde i grupp D. I samma grupp besegrade falkenberslaget Heberg, som normalt håller till i tvåan, allsvenska Vimmerby med hela 16-4. Detta gör nu att grupp D ser ut att bli en mycket spännande historia, då de båda allsvenska lagen säkert kommer att vara ute efter revansch i nästa omgång.

Marbodal i Grupp B svarade för en imponerande upphämtning i sin match mot Turbo. Efter de tre första serierna ledde Turbo med 10-5 och såg ut att gå mot en stabil seger. Men västgötalaget från Tidaholm tände till på allvar i sista serien, som de vann med5-0 och därmed rädda matchen till oavgjort, 10-10.
Virveln från Göteborg som förlorade sin första match ii turneringen tog chansen att ändå nå en slutspelsplats då laget slog tillbaka Sture med 13-7. Göteborgarna kan vid seger i morgon ta sig vidare till slutspelet.