Forsheda BK tar över IFK Borgholms plats i RC Open då ölänningarna tvingats lämna återbud. Forsheda har ett mycket rutinerat lag där flera spelare finns kvar sedan laget låg i Elitserien och Allsvenskan. Värnamolaget spelar numera i division ett.
Forsheda har ställt upp i RC Open de senaste åren, men var detta år tveksamma till start då det samma helg arrangeras Värnamodagarna och där klubben är engagerad. Men då HBK hörde av sig om den lediga platsen tvekade inte Forsheda.
FBK tar över Borgholms plats i grupp C i RC Open som därmed blir ett reiktigt getingbo. De övriga lag i gruppen är SM-tvåan Team Clan, förra allsvenskarna Team LBC samt Team Baltzar F.
IFK Borgholm som varit med i RC Open de senaste fem åren har under våren och sommaren haft trassel med sin hemmahall som de nu hoppas kommunen ska kunna ta över.
– Kul att Forsheda vill vara med igen, samtidigt som det är tråkigt att Borgholm inte kan komma. Helst hade vi velat ha med båda. Det har bara hänt någon gång tidigare att vi fått återbud så här sent och då brukar det bli besvärligt. Det var skönt att det kunde lösa sig så här smidigt den här gången, säger Björn Tisell i HBK.