Nu är gruppindelning och spelprogram för RC Open 2017 klart. Turneringen inleds lördag 26 augusti med att Marbodal möter JKK och att June ställs mot Sture från Sävsjö. Men trots de lokala inslagen i första rundan är det inte klubbar från Jönköping som dominerar årets RC Open.
Bild: IFK Borgholm är en av klubbarna som kommer tillbaka år efter år.

JKK och June är faktiskt de enda lag från Jönköping som finns med den här gången. Men det gör inte turneringen mindre intressant, tvärtom, årets upplaga ser ut att bli mycket spännande där lag från Stockholm i norr till Hylte i söder vässar formen inför seriespelet.
Årets mest långväga deltagare är stockholmslaget Split Happens, som aldrig tidigare varit med i turneringen och därför hälsas extra varmt välkomna. Split Happens är en relativt nystartad klubb som bara på ett par säsongen tagit sig upp till division två.
Nya i RC Open är också Hebergs BS från Falkenberg som är ett stabilt division tvålag med mycket rutin. Vi vet av erfarenhet att lag från Halland brukar hålla mycket bra klass.
Bild: Förra svenska mästarna Team Clan från Nässjö får finna sig i att vara favoriter till segern även den här gången.

Vi hälsar också 016 års svenska mästare och årets silvermedaljörer i SM-slutspelet Team Clan varmt välkomna till vår tävling. Clan från Nässjö har de senaste åren dominerat RC Open och tog så sent som förra året hem vinnarpokalen. Clan är enda elitserielaget i årets tävling men kommer att få hårt motstånd av flera allsvenska klubbar; Marbodal, Vimmerby, June, Baltzar, Team Lerum och inte minst Team LBC från Linköping, som snöpligt åkte ur allsvenskan nu i våras men har ett lag som definitivt kan vara med högre upp.
Bild: Team LBC från Linköping ställer för tredje året i rad upp med två lag i turneringen.

Flera av lagen har varit med i RC Open i många år nu. IFK Borgholm, Turbo, Virveln är några av lagen som kommer tillbaka år efter år. “Värst” är dock som alltid Baltzar från Motala som nästan varje år ställer upp med två lag, och har gjort så sedan 2006!

Huskvarna BK hälsar alla klubbar, spelare och ledare välkomna till en som vi hoppas mycket trevlig bowlinghelg i Jönköping, Rosenlunds bowlinghall och RC Bowl.