Årets upplaga av RC Open är fulltecknad. Hebergs BS från Falkenberg tog den sextonde och sista platsen. Heberg har tidigare aldrig varit med i vår turnering, även om lag från Falkenberg varit det. Elitserielaget BKF Falkenberg deltog flera år i rad, men har de senaste åren lyst med sin frånvaro.
– Det är jättekul att vi får med ett nytt lag i turneringen. Heberg verkar dessutom vara ett riktigt bra lag, de var förra säsongen topplag i sin division två-serie, säger HBK:s ordförande Björn Tisell.
RC Open 2017 ser därmed ut att få ett mycket intressant startfält. Klubbar från Elitserien ner till trean har anmält sig. Geografiskt är det också bra spridning med stockholmslaget Split Happens längst i norr och öländska Borgholm i söder.
– Vi har deltagande lag från sex olika distrikt, klubbar som annars inte möter varandra. Så det blir mycket nytt motstånd för de lag som är med, och det är positivt. Dessutom är det roligt att lag från alla nivåer finns med. Extra kul är det så klart att Team Clan ställer upp år efter år. Det gör mycket att ett av Sveriges absolut bästa bowlinglag kommer till vår tävling, myser Björn Tisell.

Vilka klubbar som anmält sig finns under länken: Lag 2017.

Nästa steg för arrangerande HBK är nu att lotta gruppindelning och göra spelprogram klart.
– Det brukar vi aldrig kunna göra förrän i mitten eller slutet av juni, så i år är det exceptionellt. Men så har intresset för turneringen varit extra stort den här gången, säger Björn Tisell.
– Vi ska försöka få ut all info till klubbarna så fort som möjligt. Allt ska senast vara klart ett par veckor innan semestrarna drar igång, så klubbarna hinner få ut all info till sina spelare innan de tar sommarledigt. För när de kommer tillbaka är det ju inte särskilt lång tid tills turneringen spelas, fortsätter han.