Det har varit strykande åtgång på platserna till RC Open 2017. Efter att IFK Borgholm, Vimmerby BK och BK Turbo från Hyltebruk nu anmält sig finns bara en enda ledig plats kvar i turneringen.
– Så här fort har platserna aldrig tidigare gått åt. Det är jättekul att klubbarna uppskattar vår tävling, säger Björn Tisell i HBK.

Alla de tre nyligen anmälda lagen har varit med förr. Vimmerby BK spelade RC Open första gången förra året medan både Borgholm och Turbo har flera år bakom sig i turneringen.
Mest namnkunnigt är dock Vimmerby BK som den här säsongen spelat i Mellanallsvenskan och har där gjort sig känt som inte minst ett svårspelat hemmalag. Laget låg länge på kvalplats till Elitserien men åkte i de sista serieomgångarna på ett par tunga förluster och spelar därför kommande helg kval för att undvika nedflyttning till ettan.
Turbo är ett stabilt division ett-lag som den här säsongen kvalar till Sydallsvenskan. redan i första omgången, som spelades den här helgen, blev det dock en svidande förlust mot June. Kanske blir det läge för revansch i RC Open?
IFK Borgholm spelade den här säsongen i trean. Dock gick det så pass bra att laget via kvalspel nu eventuellt kan ta tillbaka en plats i division två. Ölänningarna vann sin första kvalmatch och möter nästa helg ett skånelag om en plats i tvåan nästa säsong.
– Jättekul att de här lagen vill komma tillbaka till oss. Det är klubbar som definitiv sätter färg på tävlingen, så vi ser fram mot att få se dem spela här igen.