Redan innan de första inbjudningarna skickats ut hade två lag anmält sig. Efter att utskicken gått iväg tog det bara 20 minuter innan Team Baltzar anmälde sig igen, för tolfte året i rad. Intresset för årets upplaga av RC Open är stort. Bara drygt en vecka efter att inbjudningarna skickats ut har tio lag anmält sig.
– Jag tror aldrig vi varit med om något liknande tidigare. Visst har lag tidigare år varit snabba med att anmäla sig, men det här är något extra, säger Björn Tisell, ordförande i arangerande Huskvarna BK, som kan konstatera att de flesta klubbar som varit snabba med anmälningar är dem som varit med förr, men också att det finns nya lag.
– För första gången någonsin kommer ett lag från Stockholm att vara med i turneringen. Nyblivna division två-laget Split Happens, som vann sin division tre-serie i stor stil har bokat en plats. Det ser ut att vara ett riktigt bra bowlinglag som absolut kommer att sätta färg på turneringen, så det är vi mycket glada för, fortsätter Björn Tisell.
Allra först med anmälan var dock de båda göteborgslagen BK Virveln och Team Lerum, de anmälde sig innan inbjudningarna skickats ut. men då handlar det om klubbar som varit med i RC Open förr och vet vad de får.
– Båda lagen har varit med i flera år nu och det är givetvis jättekul att de vill komma tillbaka, säger HBK-ordföranden.
Gamla bekanta är också östgötalaget Team Baltzar från Motala samt Team LBC från Linköping, som båda numera kan räknas till inventarierna i turneringen.
– Båda klubbarna ställer dessutom upp med både a-lag och f-lag, så de kommer att ha stora trupper på plats i Jönköping. Det är dessutom två mycket bra bowlinglag, Team LBC spelar i allsvenskan och Team Baltzar vann sin division ett-serie och ser ut att vara på väg uppåt igen. det är ingen tillfällighet att båda klubbarna vunnit turneringen vid olika tillfällen.
En tidigare vinnare som också kommer tillbaka är Marbodals BS från Tidaholm. Västgötalaget vann RC Open för två år sen och gick långt i slutspelet förra året.
– Det är ett respektingivande lag som nu i maj ska kvala till elitserien, så det är givetvis roligt att ha dem på plats igen, säger Björn Tisell.
Två klubbar från Jönköping har än så länge anmält sig, allsvenska June och division två-laget JKK. Båda hemmahörande i RC Bowl.
– Det är också två lag som varit med under hela resan från de första turneringarna i mitten av 2000-talet fram till nu. Det är två rutinerade lag som ofta brukar vara med och kriga långt fram i turneringen, konstaterar Björn Tisell, som hoppas att ytterligare några jönköpingslag tar chansen att spela.

– Det vore kul om några lag till från trakten vill vara med. Det är en bra chans att mäta sig mot riktigt bra motstånd och en bra uppladdning inför seriesäsongen. Men det ser ut som de som vill vara med får skynda sig på. Just nu finns bara sex lediga platser kvar.