Efter en stenhård fajt mot Team Baltzar tog elitserielaget Team Clan hem årets upplaga av RC Open. Matchen var jämn fram till sista serien, men där tog nässjölaget över, vann serien med 5-0 och matchen sammanlagt med 12-8.
– Vi trampade gasen i botten och hade en extra växel när det behövdes, säger en glad Janne larsen i team Clan, som inte hade räknat med seger i turneringen trots att Clan är svenska mästare.
– Vi saknade flera av våra bästa spelare, två man är iväg och spelar EM, Jocke Karlsson var upptagen på annat håll och flera var iväg på Masters i Västervik.
– Men vi har en bra bredd och fick ihop ett bra lag ändå, säger Janne.
Team Clan är mycket nöjda med turneringen och lagets insats.
– Det var flera av våra unga spelare som fick chansen att visa upp sig. Och som det såg ut nu kommer flera av dem att få chansen i a-laget under säsongen, säger Janne.
– Idag spelade vi tre grymma matcher där alla lag vi mötte gav oss bra motstånd. Alla vi möter vill ju gärna slå oss och det är en sporre även för oss. Troligen kommer det att bli så under säsongen också, alla kommer ju att försöka slå de svenska mästarna, säger Janne.
Team Baltzar var trots förlusten nöjda med andraplatsen.
– Det är tufft att möta ett så bra lag som Clan. Vi gav dem bra motstånd, men slocknade lite i sista serien. Rutin har vi, men inte orken, säger Peter Engesten i Baltzar som spelat RC Open nästan ända sedan starten för tolv år sedan.
– Vi har varit med hör elva gånger. Det är en kanonfin och välplanerad turnering och en trevlig start på säsongen, säger han.