Team LBC gjorde processen kort i kvartsfinalen mot Marbodal. Förra årets vinnare var chanslöst och fick ge sig redan efter tre serier då östgötarna gått till ledning med ointagliga 12-3.
Det var ett helt annat LBC som stod på banorna nu jämfört med förmiddagens match mot Baltzar. Då blev det förlust med stora siffror.
– Vi ska uppenbarligen inte spela matcher på förmiddagarna. Det brukar vara så här under sseriespelet också, vi är alltid bättre när vi spelar sent, konstaterar LBC:s lagledare Anette Ahlvin som givetvis var mycket nöjd med sitt lags insats.
Makis Manthos i Marbodal var däremot inte lika glad.
– Tycker vi kunde gett dem bättre motstånd. Men i andra serien var vi helt under isen, det var där vi förlorade matchen, säger han.
Kvartsfinalen mellan Forsheda och Vimmerby blev betydligt mer spännande. Där föll inte avgörandet förrän i slutrutorna av sista serien, trots att FBK var i ledning med 10-5 efter tre. I sista rundan tog nämligen VBK in poäng efter poäng och var ytterst nära att gå ikapp. Men orken räckte inte till för VBK, Forsheda kunde till slut vinna matchen med 12-8.
– Det är ohyggligt tufft att spela så här många matcher på en helg. Det verkar som vi inte har orken med oss idag, dessutom spelade FBK jättebra, säger Johan Söderström i VBK.
Semifinalerna har precis startat. På bana 1 möts just nu Team Baltzar och Forsheda medan Team Clan och Team LBC spelar på bana 2.