Det blev som alltid dramatik när det skulle avgöras vilka lag som gick vidare till slutspelet i RC Open. Forsheda BK tog sig vidare som sista lag gaenom att i sin sista match i gruppspelet besegra Team Lerum med 15-5. Tack vare det resultatet gick FBK vidare som näst bästa tvåa.
– Skönt, det känns lite som en revansch. Förra året missade vi slutspelet tack vare att Marbodal vann stort i sin sista matrch. Nu blev det lute tvärtom, säger Niclas Mårtensson i FBK.
Team Clan går dock in i slutspelet som högst seedat lag. Elitserielaget vann alla sina gruppspelsmatcher med stora siffror. I lagets sista gruppmatch belv det sger med hela 17-3 mot Sture från Sävsjö, som inte kunde stå emot när Clanspelarna började strika.

Just nu oljas banorna om i RC Bowl och det görs klart för slutspel. Kvartsfinaler kommer att spelas enligt följande:
Marbodal – Team LBC A
Vimmerby – Forsheda

Semifinalerna spelas enligt följande:
Baltzar – segr VBK/FBK
Team Clan – segr Marbodal/LBC