Det blev dramatiskt när Team Clan och Team LBC möttes i ena semifinalen av RC Open. Den allsvenska nykomlingen från linköping pressade de svenska mästarna hela vägen in till sista slaget. Matchen slutade 10-10 och efter kägelräkning gick finalplatsen till Clan med bara åtta käglors marginal, 6835-6827.
– Det var fruktansvärt spännande. Vi hade så klart hoppats kunna vinna, men idag räckte vi inte till. Men Clan var värda segern, de spelade fantastiskt bra, säger LBC:s lagledare Anette.
Semin mellan Baltzar och Forsheda var stundtals också en mycket jämn och spännande match. I inledningen såg det dock ut som att Forsheda hade bränt av allt sitt krut i kvartsfinalen mot Vimmerby. Baltzar ledde efter två rundor med klara 7-3. I tredje serien kom dock värnamolaget tillbaka och utjämnade matchen till 7-8. Men där tog det slut för Niclas Mårtenssons mannar. I sista rundan såg FBK-spelarna något tröttkörda ut och kunde inte stoppa det välspelande motalalaget. Baltzar vann till slut matchen med 12-8.
Finalen spelas nu mellan Team Clan och Team Baltzar. Det är de två mest framgångsrika lagen i RC Opens historia, så det känns rätt bra att det är just de lagen som möts. Båda klubbarna har vunnit RC Open två gånger vardera. Det lag som vinner den här gången blir det första lag som lyckas vinna RC Open tre gånger.