Det som alla trodde skulle bli turneringens mest laddade match, östgötaderbyt mellan Team LBC och Team Baltzar, fick ett västgötaklimax. Det blev inget av med det…
Baltzar gav nämligen aldrig Team LBC en chans utan vann med hela 14-6. Ett mycket överraskande resultat då linköpingslaget LBC tidigare i turneringen mer eller mindre krossat sina motståndare. Baltzar A vinner därmed Grupp B och blir troligen också klara direkt för semifinal, LBC kan också nästan räkna med en plats i slutspelet då fyra poäng och lagets diff från lördagens matcher just nu ser ut att räcka.

I samma grupp avslutade division tre-laget Borgholm snyggt genom att besegra Åmåls BC med 12-8. Ölänningarnas chans att ta sig vidare till slutspel frösvann dock redan under lördagens, de får nöja sig med att bli trea i gruppen.
I grupp D vann Vimmerby det prestigeladdade smålandserbyt mot June med 12-7, en match som VBK avgjorde i ett tämligen tidigt skede. Laget vinner därmed gruppen och går vidare till slutspel. För Junes del är dock RC Open över för den här gången. Tvåa i gruppen blir i stället göteborgslaget Virveln som vann mot Baltzar F med 11-9.
Göteborgarna får nu hoppas på en plats i slutspelet som bästa tvåa. Men om det verkligen blir så vet vi först när matcherna i de övriga grupperna spelats färdigt.
Att en av konkurrenterna blir Jönköpings KK står klart efter att jönköpingslaget i sin sista gruppmatch slog tillbaka Turbo från Hyktebruk med 14-6. JKK och Virveln har nu båda fyra poäng och dessutom samma diff, 30-30. Beroende på resultaten i sista omgången kan antingen båda lagen gå vidare, eller inget av dem. Skulle det bli så att man behöver skilja JKK och Virveln kommer kägelpoängen i alla deras gruppmatcher att räknas.