Team LBC, tidigare Ettan/Brasken och även tidigare vinnare av RC Open, rivstartade årets turnering. Linköpingslaget gav aldrig division trelaget IFK Borgholm någon som helst chans och vann med hela 18-2. Bäst i östgötalaget klubbens nyförvärv från Ljungby, Thomas Nilsson, som slog hela 939 kägelpoäng.
Matchen mellan Baltzar och Åmål blev en svängig historia, där först baltzar såg ut att gå mot segern, där sen Åmål tog över, för att på nytt bli omkörda motalalaget. I slutändan var dock Baltzar det starkaste laget och vann sista serien klart och matchen totalt med 13-7.
Första matchen i Rosenlunds bowlinghall spelades mellan Vimmerby BK och Baltzar F. Där vann VBK med 12-8, anförda av förre junespelaren Johan Söderström som förutom att han hade matchens högsta slagning, 838, dessutom, enligt folk på platsen, hördes mest av alla. “Vad får han allt syret ifrån” var frågan som ställdes.