Svenska mästarna Team Clan fortsätter vinna sina matcher i RC Open. Men division ettlaget Turbo från Hyltebruk stretade emot bra, så den här gången vann nässjölaget med bara fyra banpoäng, 12-8.
Men då gjorde Turbo en riktigt bra match och noterade 6569 kägelpoäng och hade två spelare över 900 poäng. Det hjälpte dock inte mot urstarka Team Clan som slog hela 6844 poäng och också hade två spelare över 900.Trots förlusten behåller Turbo andraplatsen i gruppen på bättre diff än JKK. Jönköpingslaget släppte ifrån sig andraplatsen i sin match mot Sture. Jönköpingslaget ledde stort efter tredje serien men i sista omgången tappade laget sitt fina spel och fick nöja sig med en vinst på 11-9. “Det påminde lite om den där gamla Wilmer X-låten, Bara muskelminnet kvar”, var det nån i publiken som lite elakt konstaterade.

I grupp D tog Baltzar A sin andra seger när Borgholm besegrades med 16-4. Motalalaget kan därmed se fram mot en helt avgörande match på söndag om slutspelsplatsen, då väntar östgötaderby mot Team LBC.
För Borgholm har RC Open än så länge varit en svår prövning. Laget förlorade sin första match med 2-18 och fortsatte nu alltså med ännu en stor förlust.