Jönköpingslaget June var ytterst nära att åka på sin andra förlust i rad. Division två-laget Baltzar F pressade de nya allsvenskarna hela vägen in till sista serien. I den avslutande rundan fick dock de unga junespelarna spelet att stämma och laget kunde till slut vinna matchen med 11-8.
June har därmed en liten chans att ta sig vidare till slutspelet, men då gäller det att laget i morgon förmiddag besegrar Vimmerby.
Det kan dock bli en svår uppgift. VBK, med förre junespelaren Johan Söderström i laget, har så här långt imponerat stort i RC Open. Laget vann sin andra raka match då göteborgslaget Virveln slogs tillbaka med 15-5 i en match som smålänningarna ledde från början till slut.

Team LBC A, tidigare Ettan/Brasken, har rivstartat turneringen med två storsegrar. Första matchen blev det storseger mot Borgholm med hela 18-2. I andra matchen för dagen fick Åmåls BC se sig besegrade med 16-4.
Morgondagens gruppfinal mellan Baltzar A och Team LBC A ser därmed ut att bli en mycket intressant uppgörelse. Båda lagen har så här långt maximala fyra poäng och båda siktar mot gruppsegern.