Efter första serien i semifinalen mellan Ettan/Brasken och Marbodal såg det ut som att fjolårsvinnarna från Linköping enkelt skulle gå vidare, de ledde då med 4-1.
Men tidaholmslaget ville annat och petade in en överväxel som de inte visat tidigare i tävlingen. Marbodal vann med 14-6.

– Vi skärpte till oss när vi hamnade i så stort underläge, i de tre sista serierna spelade vi jättebra, konstaterar en av MBS-spelarna efter matchen.
Ettan/Brasken som spelade final förra året hade naturligtvis hoppats på att konna upprepa den framgången, men så blev det inte.
– Naturligtvis är man lite besviken, men samtidigt så tog vi oss till slutspel och det är bra i sig. RC Open är en tuff turnering att spela och alla matcher är hårda, säger Mats Grebner i linköpingslaget.
Den andra semifinalen mellan Baltzar och June blev även den en svängig tillställning. June tog ledningen i första serien, men sen tog motalalagets större rutin över. Det unga junelaget blev märkbart stressat av när Baltzarspelarna spelade allt bättre. Baltzar vann till slut matchen med 13-7.
– Vi började ju bra men när det sen väl gällde vek vi ner oss. Då vinner man inte såna här matcher. Men det är inte nu vi ska vara bra. Sen bygger vi ett helt nytt lag nu egentligen med många nya spelare. Det kommer att bli bra på sikt, det känns, men just nu är vi i en uppbyggnadsfas, säger Kevin Almqvist i June.
Semifinalerna har nu startat. Brutus Club möter Marbodal och Team Clan spelar mot Team Baltzar.