Marbodals BS heter årets vinnare av RC Open. Laget överraskade alla, både sig själva och publiken, genom att i finalen besegra elitlaget Team Clan med 10-9.
Matchen var ohyggligt jämn och avgjordes inte förrän i matchens allra sista rutor.

– Fantastiskt roligt. Men vi har spelat bra hela dagen och dessutom haft en del tur på vår sida. Hade vi inte haft hcp så hade vi inte vunnit matchen, menar en mycket nöjd Makis Manthos i MBS.
– Men den stora bedriften idag var inte att vinna finalen. Det var att vi spelade fyra tuffa matcher idag, i rad och att vi dessutom fick göra det i den värme som var, fortsätter han.
Matchen var jämn från första till sista rutan. Marbodal var dock det lag som nästan hela tiden låg lite före i protokollet. Clan-spelarna hade oväntat svårt att hitta rätt på de allt torrare banorna.
– Vi ska naturligtvis kunna lösa banorna, så det kan man inte vara nöjd med, menar Mats Andersson i Team Clan som är besviken.
– Vi spelar alltid för att vinna och är inte nöjda med att komma tvåa, så är det bara.
– Men turneringen blev precis den uppladdning vi behövde inför seriepremiären. Nu har vi fått flera tuffa matcher i benen och det borde vi ha nytta av när vi möter Full House nästa helg.