Elitserielaget Clan ser svårstoppat ut i RC Open. Nässjölaget vann enkelt mot Forsheda med hela 17-3. Clan dominerade från första till sista rutan. Efter två serier ledde elit laget med 8-2. När det sedan blev seger med 5-0 i tredje rundan var segern klar.
Clan gjorde dessutom ett mycket bra lagresultat då man slog hela 6702 kägelpoäng, bara 62 poäng från det rekord laget slog 2012.
I den andra matchen i grupp mellan JBS/Boys och Bogesund blev det betydligt jämnare. JBS/Boys kunde till slut vinna med 11-9.

I grupp B fortsätter Brutus Club att övertyga. Tranåslaget vann överraskande enkelt mot division ett-kollegan Marbodal med hela 14-6. Brutus avgjorde i tredje rundan då det blev seger med 5-0 och sammanlagtd lednin med 11-4.
Turbo tog sin första seger i gruppen då laget besegrade Huskvarna BK med 11-9. det var dock en tuff match där division tre-laget bet ifrån ordentligt. Det vqar inte förrän i sista rutan av sista serien Turbo kunde säkra segern.