Båda semifinalerna i Jnytt Open blev riktigt tuffa och svängiga matcher. Clan vann sin match mot Baltzar med 12-8, men var hela tiden pressade av motalalaget. Det för inte förrän i sista serien nässjölaget kunde dra ifrån och vinna.
– Vi var trötta efter kvartsfinalen mot JKK och till en början kändes det tröstlöst att då möta ett av Sveriges bästa lag. Men när vi märkte att vi hängde med lyckades vi tända till igen. Men i sista serien kändes lite som att bensinen tog slut, säger en spelare i Baltzar.

Ettan/Brasken vann mot June med 11-9. Men efter de två första serierna såg det helt annorlunda ut, då ledde June med hela 7-3 och såg ut att kunna avgöra redan efter tre.
Men i tredje rundan tände linköpingslaget till ordentligt samtidigt som junespelarna började känna av det hårda matchprogrammet i turneringen. Ettan/Brasken vann tredje serien med 5-0 och tog över ledningen med 8-7. I sista serien fortsatte linköpingslaget spela toppbowling medan junespelarna såg allt mer uppgivna ut. Linköpingslaget vann sista omgången med 4-1 och matchen sammanlagt med 11-9.
Junespelarna var inte nöjda efter matchen.
– Inget snack om att Ettan/Brasken var det bästa laget. De vann rättvist. Men vår insats kan vi inte vara nöjda med. Vi trodde helt enkelt det var klart efter de två första rundorna och slutade spela bowling. Det var inte synd eller tråkigt, det var bara genuint dåligt av oss, säger en besviken Makis Manthos i June.

Finalen mellan Team Clan och Ettan/Brasken blir en repris på förra årets final, då samma lag ställdes mot varandra. Den gången slutade matchen oavgjord, 10-10, men Clan vann på högre kägelpoäng.
Dags för revansch, eller ska hålla för trycket ännu en gång?
Vinner nässjölaget finalen är det i så fall tredje året i rad laget vinner Jnytt Open.