Elitserielaget Team Clan har vunnit Jnytt Open de två senaste åren. Efter lördagens inledande gruppspelsmatcher ser nässjölaget ut att ställt in siktet mot att få inkassera segerchecken en tredje gång.
Team Clan imponerade stort under sina två första gruppspelsmatcher. Laget vann i första omgången med hela 18-2 mot IFK Borgholm. Men då ska man ha klart för sig att Borgholm i vanliga fall håller till i division två, medan Clan förra säsongen spelade SM-final mot Pergamon.
Clan fortsatte sedan sitt segertåg genom att enkelt ta hem segern mot jönköpingslaget Cyrus med 16-4, en match som var avgjord efter tre serier.

Men trots att Clan toppar tabellen på maximala fyra poäng, är gruppsegern inte klar, hyltelaget Turbo har utmanat elitgänget om gruppsegern. Även hallänningarna spelade nämligen mycket fin bowling i sina två första matcher och står även de på fyra poäng. På söndag förmiddag möts Clan och Turbo i en ren gruppfinal där vinnaren tar en plats i slutspelet. Men eftersom båda lagen vann med stora siffror har även det lag som förlorar chansen att gå vidare som bästa tvåa. Raffel och dramatik även här alltså.
Sparvar i denna tranedans har Cyrus och Borgholm fått vara. De möts på söndag morgon i en match som främst gäller att undvika sistaplatsen.