Det blir två allsvenska lag som gör upp om förstaplatsen i Grupp C. Team Baltzar och IFK Borås visade under lördagen att båda lagen tänker kriga om en slutspelsplats och till och med utmana om segern i turneringen.
I sina inledande matcher visade båda lagen att de behärskar underlaget i Bowling Arena och dessutom ser ut att ha hittat formen tidigt på säsongen. Men vilket av dem som kommer att vinna gruppen är ovisst, när de båda lagen spelade mot varandra på lördagseftermiddagen i Rosenlunds bowlinghall slutade matchen oavgjort, 10-10.
– Ingen direkt bra match från något av lagen, men det gällde ju mycket. Dessutom skiljer sig banorna i Rosenlund ganska ordentligt från dem i Bowling Arena, så det var verkligen utmaning, konstaterade en av boråsspelarna efter matchen.

Grupp C drabbades dessutom av något som aldrig tidigare hänt i turneringens historia, ett lag kom inte till start, Bodekull från Karlshamn. Om detta var en arrangörsmiss eller en miss av föreningen får redas ut i efterhand. Bodekull anmälde sig i vilket fall som helst direkt efter förra årets turnering, men var något som tydligen föll i glömska.
– Vi har gjort flera utskick till alla de anmälda lagen, inte minst den senaste tiden. Eftersom Bodekull varit med i turneringen flera år i rad var vi säkra på att de hade koll på läget, men så var tydligen inte fallet. Vi kan inte annat än beklaga detta. det är jättetråkigt när sånt händer. Så här i efterhand borde vi naturligtvis kollat bättre, säger Olle Assarsson i arrangerande Huskvarna BK.
Det tredje laget i gruppen, Huskvarna BK, hade inte mycket att sätta emot allsvenskarna och är efter storförlust mot IFK Borås borta från slutspelsstriden. Men avslutningen i gruppen blir ändå spännande. På söndagsmorgonen ställs Baltzar mot HBK och måste då vinna med större siffror än 17-3 för att ta hem gruppen. Blir resultatet just 17-3, kommer man att räkna högsta sammanlagda kägelpoäng mellan Baltzar och Borås på lagens alla matcher. Men tar HBK 4 banpoäng eller fler, då vinner Borås gruppen…