Elitlaget Falkenberg kommer till Jnytt Open ännu en gång. Hallandslaget har ställt upp i turneringen varenda år sedan 2010. Nu gör laget sin femte start i Jnytt Open.

– Fantastiskt roligt att ett så pass bra lag vill komma tillbaka till vår turnering år efter år. Det höjer verkligen klassen på tävlingen, säger Björn Tisell, ordförande i arrangerande HBK.
Falkenberg blir det tredje elitlaget i årets upplaga av Jnytt Open. Sedan tidigare är redan Team Clans herrar och damelitlaget Högland inbokade, båda från Nässjö.

Falkenberg kan vinna
Men till skillnad från Clan har Falkenberg aldrig lyckats vinna Jnytt Open. 2011 var laget i final men förlorade då mot Team Baltzar. Därefter har det som bäst blivit ett par tredjeplatser.
– Men man vet aldrig. det kanske är deras tur nu. Falkenberg har definitivt kapaciteten att vinna och kommer absolut att sätta färg på tävlingen i år också, konstaterar Björn Tisell.

JBK och Gothia klara
Huskvarna BK skickade så sent som i förra veckan ut inbjudningarna till höstens tävling. Gensvaret lät inte vänta på sig, i skrivande stund finns nu bara en ledig plats kvar av sexton. Bland de senare att anmäla sig var jönköpingslaget JBK och Virveln/Team Gothia från Göteborg.
– Gothia var med förra året också, men var då inne i någon slags generationsväxling och lyckades inte gå vidare från gruppspelet. Men den här säsongen har de spelat i allsvenskan och kommer till nästa år att slå ihop med Virveln, en annan göteborgsklubb. Det ska bli mycket spännande att få se dem spela, säger Björn Tisell.