Vår turnering Jnytt Open har spelats sedan 2005. Team Baltzar från Motala har varit med i tävlingen sedan 2006. Motalaklubben är också turneringens mest framgångsrika lag och har genom åren vunnit Jnytt Open inte mindre än fyra gånger. Nu är det klart att Baltzar ställer upp i tävlingen även 2014.

Baltzar var en av de första klubbarna utanför Jönköping som uppmärksammade att det spelades en bowlingturnering i Jönköping. Motalaklubben har sedan 2006 verkligen satt sin prägel på turneringen, inte minst genom att de ofta ställt upp med både A-lag och F-lag, dels genom att deras lag också vunnit flera gånger.

– Jättekul att Baltzar kommer tillbaka år efter år. Extra roligt blir den här gången eftersom vi firar ett litet jubileum i år, Jnytt Open spelas ju för tionde gången, säger Björn Tisell, ordförande i HBK.

Allsvenska Team Baltzar blir det tolfte laget som anmäler sig till höstens turnering, där elitklubbar som Team Clan, Högland Dam och allsvenska June redan bokat plats.